maandag 18 oktober 2010

Eredivisie Vrouwen steunt Pink Ribbon







De Eredivisie Vrouwen steunt in de maand oktober de campagne van Stichting Pink Ribbon. Wedstrijden worden gespeeld met een speciale Pink Ribbon bal en de speelsters dragen roze polsbandjes om aandacht te vragen voor borstkanker.

Sabine Verheul toont de speciale Pink Ribbon bal
Stichting Pink Ribbon is een fondsenwervende organisatie, die aandacht vraagt voor borstkanker. Oktober is traditiegetrouw de campagnemaand waarin Pink Ribbon onder meer oproept te bewegen. Als je dagelijks dertig minuten beweegt, verklein je de kans op het krijgen van (borst)kanker met zo’n dertig procent. “Voetbal ís bewegen”, zegt Priscilla Janssens, manager Stichting Eredivisie Vrouwen. “De clubs en speelsters – topsporters en fantastische rolmodellen kunnen op een effectieve en positieve manier aandacht te vragen voor dit thema.”  
Pink Ribbon bal en polsbandjes

Speciaal voor deze samenwerking heeft de Official Ball Supplier en partner van de vrouwencompetitie Sportdirect.com een unieke Derbystar bal gemaakt. Deze bal zal gebruikt worden tijdens  Eredivisie Vrouwen wedstrijden in oktober. De bal wijkt af van de gangbare bal waarmee doorgaans wordt gespeeld; een groot aantal vlakken is paars en er is een prominente plaats voor het Pink Ribbon logo. Om ook buiten het veld Stichting Pink Ribbon te steunen, dragen de Eredivisie-speelsters een roze polsbandje.

De Eredivisie Vrouwen, bezig aan haar vierde seizoen, is in 2007 van start gegaan. Sinds dit seizoen doen acht betaald voetbalclubs mee: ADO Den Haag, AZ, sc Heerenveen, FC Twente, FC Utrecht, VVV-Venlo, Willem II en FC Zwolle.  Bron site Ado den Haag.
Sabine Verheul toont de speciale Pink Ribbon bal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten