zondag 19 juni 2011

Korfbal TOP Wereldtickets - PKC, finale om landstitel veldkorfbal, 18 juni 2011

Gisteravond op een winderig en soms wat nat sportpark in Pijnacker tijdens de NKD (nederlandse korfbal dag) Werd de finale wedstrijd gespeeld met als inzet de landstitel Veldkorfbal 2011. Een copy van de finale om de landstitel binnen (Ahoy 16-4 jl) ofwel TOP uit Sassenheim en PKC uit Papendrecht.
De winst ging naar TOP en hiermee pakte ze de dubbel, iets wat nog nooit was gebeurd in de clubgeschiedenis. We beginnen met wat actie, ik was de enige met een 400mm, best lang voor korfbal maar ik kon wel makkelijk beide korfjes in de gaten houden, best handig en verzitten is niet nodig.


PIJNACKER - Voor de tweede keer dit seizoen is TOP/Wereldtickets.nl de beste van Nederland. De kampioen van de Korfbal League pakte ook de titel in de veldcompetitie. De historische dubbel kwam tot stand dankzij een 15-12 overwinning op PKC. In een door wind en regen geteisterd Pijnacker waren de omstandigheden tijdens de veldfinale zeer zwaar, waardoor de amusementswaarde laag bleef. De bal in de korf krijgen was een hels karwei. DaniĆ«l Harmzen was met vijf treffers - stuk voor stuk uit benutte strafworpen - de grote man.Na een nog tamelijk gelijkopgaande eerste helft (9-7) toonde TOP zich soeverein. Gedisciplineerd werd de wedstrijd bij een 15-12 voorsprong uitgespeeld, waardoor PKC er niet meer aan te pas kwam. En hoewel de veldcompetitie minder allure heeft dan de zaalcompetitie, barstte een uitbundig Sassenheims kampioensfeest los tot besluit van een voor TOP unieke korfbaljaargang. Bron Leidschdagblad.


meer foto's klik


Geen opmerkingen:

Een reactie posten